CV Toebehoren

Van expansievaten tot inbouwelementen en installatiematerialen, wij hebben wat je nodig hebt voor een soepele werking van jouw systeem.

CV expansievat (9)

Elektrische componenten (5)

Inbouwelementen (6)

Installatiematerialen (18)

Op zoek naar hoogwaardig installatiemateriaal voor jouw cv-installatie?

Dan ben je bij 123-Kaminofen aan het juiste adres. Wij bieden een scala aan aansluitstukken, koppelingen en pompen aan die perfect zijn voor jouw cv-installatie.

Bij 123-Kaminofen zorgen we ervoor dat je alleen de beste kwaliteitsmerken krijgt als het gaat om aansluitmateriaal voor je cv-installatie. Bovendien hebben we ook elektrische inbouwelementen beschikbaar voor jouw buffervat. Deze zijn ontworpen voor langdurig gebruik en bieden uitstekende prestaties!

Alles wat je nodig hebt voor jouw cv-installatie en meer. We begrijpen dat je op zoek bent naar topkwaliteit installatiemateriaal voor je cv. De warmte die je ketel of buffervat produceert, moet moeiteloos kunnen worden verspreid. Daarom is het essentieel om materialen te gebruiken die bestand zijn tegen hoge temperaturen.

Bovendien hebben we een ruime voorraad aan buffervaten voor jouw cv-installatie. Of je nu een buffervat nodig hebt ter ondersteuning van je bestaande cv-installatie, een zonneboiler of een hygiëneboiler, wij hebben het allemaal beschikbaar.

Vraag je je af welk elektrisch inbouwelement je moet kiezen?

Het is belangrijk om te weten dat de inbouwelementen die geschikt zijn voor continu gebruik, zowel voor tapwater als cv-buffervaten gebruikt kunnen worden. Aan de andere kant zijn de kortstondige elementen alleen geschikt voor tapwaterboilers.

Een belangrijk verschil tussen deze elementen is dat de kortstondige variant, zoals de naam al aangeeft, bedoeld is voor kortdurend gebruik. Dit betekent dat het element niet langer dan 1 à 2 uur achter elkaar kan worden gebruikt. Het andere type element kan daarentegen wel tot 3 weken lang het buffervat op temperatuur houden.

Berekening elektrisch verwarmingselement in een buffervat

Als je 1 liter water wilt verwarmen met 1°C, dan is er 1 kcal nodig. Omgerekend is dat 860 kcal = 1 kW. Het komt er dus op aan hoeveel graden je het water wilt verwarmen én met hoeveel kW. Koud water is normaliter rond de 8°C. Stel je hebt 200 liter water en dat moet worden verwarmt naar 95°C:

- 200 liter x 87°C (95°C minus 8°C)= 17.00 kcal of 20 kWh. Met een een elektrisch verwarmingselement 3,5 kW is de tijdsduur 20 kWh:3,5kW = 5,7 uur.

- 160 liter x 87°C (95°C minus 8°C)=13.920 kcal of 16 kWh. Met een elektrisch verwarmingselement 3,5 kW is de tijdsduur 16 kwH:3,5kW = 4,6 uur.