De duurzame oplossing voor warm sanitair water!

Met een warmtepompboiler maak je een bewuste keuze voor het milieu én voor je portemonnee. Deze innovatieve oplossing biedt niet alleen milieuvriendelijke prestaties, maar levert ook direct warm sanitair water wanneer je het nodig hebt, wat resulteert in aanzienlijke energiebesparingen.

Warmtepompboilers

Ontdek de voordelen en mogelijkheden van onze warmtepompboilers en lees meer over hoe ze je kunnen helpen om op een duurzame en efficiënte manier warm water te produceren.

Geschikt voor sanitair water

AquaPura 120 liter

Onze warmtepompboilers blinken uit in energiezuinigheid, met een hoge COP (3,1), waardoor je bespaart op energiekosten. Bovendien bieden ze flexibele installatiemogelijkheden en een korte terugverdientijd.

 • Wandmodel
 • 120 Liter inhoud
 • Energielabel A+
 • Max. werkdruk 7 bar
 • Diameter van 53 cm
Geschikt voor sanitair water

AquaPura 200 liter

Onze warmtepompboilers zijn toonaangevend in energiezuinigheid, met een hoge COP (3,72), wat resulteert in aanzienlijke energiebesparingen. Ze zijn volledig onafhankelijk van een gasaansluiting, bieden flexibele installatiemogelijkheden, zijn 'stekkerklaar' voor direct gebruik en garanderen een korte terugverdientijd dankzij een betaalbare aanschafprijs.

 • Staand model
 • Met of zonder aansluiting voor zonnecollector
 • 200 Liter inhoud
 • Energielabel A++
 • Max. werkdruk 7 bar
 • Diameter van 58 cm
Geschikt voor sanitair water

AquaPura 270 liter

Onze warmtepompboilers zijn toonaangevend in energiezuinigheid, met een hoge COP (3,72), wat resulteert in aanzienlijke energiebesparingen. Ze zijn volledig onafhankelijk van een gasaansluiting, bieden flexibele installatiemogelijkheden, zijn 'stekkerklaar' voor direct gebruik en garanderen een korte terugverdientijd dankzij een betaalbare aanschafprijs.

 • Staand model
 • Met of zonder aansluiting voor zonnecollector
 • 270 Liter inhoud
 • Energielabel A++
 • Max. werkdruk 7 bar
 • Diameter van 58 cm

Verdamper

Luchtafvoerkanaal

Compressor

Hogedrukpressostaat

Ventilator

Magneetventiel

Thermostatisch expansieventiel

Filter

Condensaatbak

Regelkast

Wat is een warmtepompboiler?

Een warmtepompboiler is een milieuvriendelijke, energiebesparende, en zinvolle toevoeging om warm sanitair water (tapwater) te produceren. Het maakt namelijk gebruik van de thermische energie van de lucht uit de omgeving of een kanaal. Als je op zoek bent naar een snelle manier om te besparen op de verwarmingskosten voor je sanitair water, lees dan snel verder!

Dit type boiler wordt gebruikt voor het verwarmen van bijvoorbeeld het douchewater, maar niet voor het verwarmen van de hele woning. Dit komt onder andere doordat een warmtepompboiler een lager vermogen heeft dan een reguliere warmtepomp die je kunt combineren met een cv-ketel.

Hoe werkt een warmtepompboiler?

De werking van een warmtepompboiler is in grote lijnen vergelijkbaar met die van een lucht/water warmtepomp. De boiler maakt namelijk gebruik van de (warme) lucht uit de omgeving. Deze lucht wordt overgedragen aan een speciaal koudemiddel en met behulp van een compressor samengeperst. Hierdoor wordt dit koudemiddel, dat door een warmtewisselaar stroomt, verwarmd en vervolgens aan het sanitair water afgegeven.

Hoe hoger de temperatuur in de ruimte is, des te efficiënter werkt de warmtepompboiler!

Daarom is bijvoorbeeld een zolder bijzonder geschikt, waar meestal een constante en relatief hoge temperatuur heerst. Dit draagt onder andere bij aan de hoge COP-waarden die deze Aquapura boilers kunnen bereiken. Met een watertemperatuur van bijvoorbeeld 14 graden behaalt men al een COP van 3,72 (op basis van een AquaPura 200i warmtepompboiler).

De COP beschrijft de verhouding tussen het verbruikte elektrische vermogen en de afgegeven warmte. In dit geval betekent het dat de warmtepomp 3,72 keer zoveel warmte-energie produceert als het elektrisch vermogen dat hij verbruikt.

Een rekenvoorbeeld met een AquaPura warmtepompboiler van 200 liter:

Een gezin van 4 personen gebruikt gemiddeld zo'n 50 liter warm sanitair water per persoon per dag (op een temperatuur van 50 graden). Met een elektrische boiler van 7 kWh zijn ze per jaar ongeveer 1100 tot 1200 euro kwijt aan energiekosten.

In vergelijking met onze AquaPura warmtepompboiler (gemiddeld 1,8 kWh per dag) is dit slechts 300 tot 350 euro per jaar. Het voordeel kan dus al snel oplopen tot zo'n 900 euro per jaar!

*Uitgaande van een prijs van 0,48 cent/kWh

AquaPura 200 & 270

Boiler van RVS

Weinig onderhoud dankzij RVS boiler, geen anode nodig, lange levensduur.

Gemakkelijke installatie

Flexibele installatiemogelijkheden met stekkerklaar gemak.

Warm water tot 60°C

De boiler kan eenvoudig warm water produceren tot maximaal 60 graden dankzij de hoge COP.

Wifi optioneel

Optioneel beschikbaar voor Android-toestellen: WiFi-functionaliteit met onder andere vakantiemodus, dagprogramma's en op afstand in- of uitschakelen.

Mogelijkheden doornemen?

Laat ons je een e-mail sturen of je even bellen, zodat we geheel vrijblijvend de mogelijkheden kunnen doornemen!

Flexibele installatiemogelijkheden

Zonder aan- of afvoer

Geschikt voor een ruimte met een inhoud van minstens 50 kuub en met voldoende ventilatie.

Met afvoerkanaal

Geschikt voor een geventileerde ruimte zonder de ruimte af te koelen.

Met buitenlucht toe- en afvoer

Geschikt voor kleine ruimtes en/of geluidsbeperking.

Milieuvriendelijk

Eenvoudige installatie

5 Jaar garantie

Hoge subsidies

De voor-en nadelen van een warmtepompboiler

Als we tot een conclusie moeten komen, kunnen we wel stellen dat een warmtepompboiler vele voordelen met zich meebrengt. Denk hierbij aan:

 • Milieuvriendelijk en kostenefficiënt produceren van sanitair water
 • Eenvoudig en snel te installeren
 • Onafhankelijk van een gasaansluiting
 • Kan worden gecombineerd met zonnecollectoren
 • Zeer korte terugverdientijd door hoge COP en aantrekkelijke subsidies in Nederland
 • Tot 5 jaar garantie op onze warmtepompboilers

Zijn er dan helemaal geen nadelen van een warmtepompboiler?

Vanwege het feit dat dit type boiler een warmtepomp bovenop bevat, is deze groter dan een standaard elektrische boiler. Let dus op als je deze boiler in een ruimte kleiner dan 50 kubieke meter wilt installeren. Het is dan noodzakelijk om luchtkanalen op de boiler te installeren.

Warmtepompboiler. Bij 123 Kaminofen. Aantrekkelijk in prijs en snel geleverd

Veelgestelde vragen

Heb je een specifieke vraag of advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op.
Installeren jullie ook?

We installeren helaas geen warmtepompen of zonneboilers. Maar we helpen je graag bij het vinden van een geschikte installateur.

Wat kost een warmtepompboiler?

Bij 123-Kaminofen bieden we warmtepompboilers die 'stekkerklaar' worden geleverd, wat betekent dat je alleen de stekker in het stopcontact hoeft te steken en de waterleiding op de boiler moet aansluiten.

De kosten voor een warmtepompboiler voor een gemiddelde eengezinswoning variëren meestal tussen de 2000 en 3000 euro, afhankelijk van factoren zoals de grootte van de boiler en de benodigde installatiematerialen.

Zit er subsidie op jullie warmtepompboiler?

Het is belangrijk om te weten dat de Nederlandse overheid aantrekkelijke subsidies verstrekt voor de verduurzaming van woningen, wat kan oplopen tot wel 725 (120 ltr) euro bij onze warmtepompboilers. Bij een AquaPura warmtepompboiler, dankzij zijn krachtige vermogen en gunstige energielabel, bedraagt de subsidie zelfs 950 euro (200 &270 ltr).

Met deze aantrekkelijke subsidie en de hoge COP-waarde wordt de terugverdientijd van een AquaPura warmtepompboiler opmerkelijk kort.

Hoe zit het met het onderhoud van de warmtepompboiler?

Onze warmtepompboilers vergen minimaal onderhoud, in tegenstelling tot de meeste andere boilers. De AquaPura is volledig vervaardigd uit roestvrij staal (RVS), waardoor een anode overbodig is. In tegenstelling tot traditionele boilers waarbij de anode om de 12 tot 18 maanden gecontroleerd of vervangen moet worden.

Een ander voordeel is dat je bij de AquaPura geen filters hoeft schoon te maken. Het enige waar je op moet letten, is dat de luchtinlaat en -uitlaat van de warmtepompboiler vrij blijven van obstructies of vuil. Zo houd je jouw AquaPura warmtepompboiler in optimale conditie zonder gedoe.

Wat is de levensduur van een warmtepompboiler?

Bij regelmatig onderhoud heeft dit type boiler een levensduur van ongeveer 15 tot 20 jaar. Na deze periode heeft de boiler zichzelf al vele malen terugverdiend, waardoor je kunt genieten van langdurige efficiënte prestaties en aanzienlijke besparingen.

Hoe lang kun je douchen met een warmtepompboiler?

De duur van het beschikbare warme water uit een warmtepompboiler hangt niet alleen af van de boilerinhoud, maar wordt ook beïnvloed door verschillende factoren zoals de gezinsgrootte, de gewenste douche- of comforttijd, de stratificatie van het water in de boiler en zelfs het type douche (bijvoorbeeld een waterbesparende douchekop, regendouche of bad). Het is belangrijk om al deze aspecten in overweging te nemen bij het kiezen van de juiste warmtepompboiler voor jouw situatie, zodat je altijd kunt genieten van voldoende warm water.

Combinatie van warmtepompboiler en zonnecollector

Om nog meer rendement uit onze boilers te halen, bieden we de optie om zonnecollectoren aan te sluiten op de warmtewisselaar van onze 200 liter en 270 liter boilers. Dit betekent dat je in het voorjaar, de zomer en het najaar kunt profiteren van de warmte die de collectoren in de wisselaar van de boiler afgeven. Hierdoor ontlast je de warmtepomp bovenop de boiler en bespaar je ook nog eens op je jaarlijkse energiekosten.

Kan de warmtepompboiler ook koelen?

Wanneer je kiest voor een installatie met een afvoerkanaal, biedt onze warmtepompboiler ook de mogelijkheid tot koeling. Stel dat de AquaPura op de zolder is geïnstalleerd en er zich een slaapkamer in de buurt bevindt, dan kan het afvoerkanaal naar de slaapkamer worden geleid. Op deze manier kun je in de zomer de koele lucht gebruiken om de ruimte comfortabel te houden en voor verkoeling te zorgen.