Stralend duurzaam: ontdek onze zonneboilers!

Bij 123-Kaminofen bieden we zonneboilerpakketten op maat. Of je nu warm tapwater of zowel tapwater als cv-verwarming wilt ondersteunen, wij hebben de oplossing. Ontdek duurzaam comfort dat perfect bij jou past.

Complete zonneboilers

Ontdek onze uitgebreide selectie zonneboilers en kies eenvoudig door te klikken op een van de onderstaande categorieën. De toekomst van duurzaamheid en comfort ligt binnen handbereik!

Ondersteuning van

Tapwater

 • CPC Heatpipes of vlakke plaat collectoren
 • Zonneboiler of warmtepompboiler

Geschikt voor sanitair warm water

Ondersteuning van

Tapwater & CV

 • CPC Heatpipes of vlakke plaat collectoren

Geschikt voor sanitair warm water

Geschikt voor verwarming

Ondersteuning van

Tapwater & CV + warmtepomp

 • CPC Heatpipes of vlakke plaat collectoren
 • Gecombineerd met warmtepomp

Geschikt voor sanitair warm water

Geschikt voor verwarming

Ondersteuning van

Tapwater & CV + kachel

 • CPC Heatpipes of vlakke plaat collectoren
 • Gecombineerd met CV-kachel

Geschikt voor sanitair warm water

Geschikt voor verwarming

Compleet

Van het gas

 • CPC Heatpipes of vlakke plaat collectoren
 • Gecombineerd met warmtepomp
 • Gecombineerd met CV-kachel

Geschikt voor sanitair warm water

Geschikt voor verwarming

Zonneboiler

Toebehoren

Ontdek alle benodigdheden voor jouw zonneboiler.

 • Zonnecollectoren
 • Montagestandaarden
 • Solarleidingen
 • Solar expansievaten
 • Vloeistof
 • Aansluitmaterialen
 • Regeltechniek

Tapwater (31)

Tapwater & CV (15)

Tapwater & CV + Kachel (10)

Tapwater & CV + Warmtepomp (4)

Van het gas

Zonneboiler toebehoren (52)

Mogelijkheden doornemen?

Laat ons je een e-mail sturen of je even bellen, zodat we geheel vrijblijvend de mogelijkheden kunnen doornemen!

Energiezuinig verwarmen met de kracht van de zon

Een zonneboiler van 123-Kaminofen

Hiermee bespaar je al snel de helft op je energieverbruik voor warm water. Een zonneboiler - de ideale aanvulling op je CV. Niet alleen bespaar je met een zonneboiler op je energiekosten, maar je draagt ook bij aan een beter milieu.

Veel mensen kennen wel PV-panelen, die elektriciteit opwekken. Een zonnecollector in combinatie met een zonneboiler zorgt daarentegen voor warm water. Daarom is het een zeer milieuvriendelijke besparing op aardgas. Een voordeel ten opzichte van aardgas is dat zonlicht nooit opraakt en de zon stuurt je ook geen rekening.

Een huishouden met 4 personen bespaart al snel zo'n 600 m³ aardgas per jaar. Bovendien wordt er meer dan 1300 kg CO2 bespaard.

Het ideale is dat je ongeveer 8 maanden per jaar profiteert van een zonneboiler. Als de boiler goed is gedimensioneerd, maakt het zelfs niet uit als de zon een dag niet schijnt, want je hebt nog steeds genoeg buffer om die dag te overbruggen. Bovendien kun je op een zonneboiler die geschikt is voor tapwater en CV-ondersteuning meerdere energiebronnen aansluiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een warmtepomp, cv-kachel en/of elektrisch inbouwelement.

Wat is een zonneboiler?

Zoals eerder vermeld, is een zonneboiler bedoeld voor het verwarmen van water, en dit kan niet alleen voor je kraanwater zijn, maar ook voor zowel je kraanwater als je CV-water. De zonnestraling verwarmt de zonnecollectoren, die op hun beurt deze warmte overbrengen naar een buffervat of een drinkwatervat. Op deze manier beschik je over een systeem dat je water op een zeer kostenefficiënte manier kan verwarmen. De zonne-energie die je hiermee opwekt, is gratis en komt zonder kosten, in tegenstelling tot aardgas of olie. Het is vanzelfsprekend dat deze verwarmingsmethode zeer milieuvriendelijk is.

Natuurlijk kun je de zonneboiler ook nog een handje helpen door hier een elektrisch inbouwelement of andere warmtebron op aan te sluiten.

Zonneboiler in de winter

Wat betreft de zonneboiler in de winter: onze zonnecollectoren zijn uitgerust met zogenaamde reflectoren. Dit betekent dat zelfs op heldere dagen zonder direct zonlicht het buffervat verwarmd kan worden.

Overweeg je een zonneboiler aan te schaffen in Duitsland? Dat kan natuurlijk bij 123-Kaminofen. We bieden niet alleen de beste producten aan, maar beschikken ook over uitgebreide kennis op dit gebied.

Het plaatsen van een zonnecollector

De plaatsing van de zonnecollectoren speelt een cruciale rol in het totale rendement van je installatie, niet alleen het zonneboilersysteem zelf. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de zonnecollector wordt geïnstalleerd op een plek waar weinig tot geen schaduw is. Hoe meer zonlicht de collector kan opvangen, hoe hoger het rendement zal zijn.

Tot slot is de hoek waarin de zonnecollector wordt geïnstalleerd ook een belangrijk element. Wij adviseren onze klanten om deze onder een hoek van 20 tot 90 graden te installeren.

Subsidiemogelijkheden voor duurzame verwarmingssystemen via de ISDE-regeling

Hoeveel ISDE-subsidie je ontvangt voor je zonneboiler hangt af van de samenstelling van het pakket. Zorg ervoor dat je aan de eisen voldoet, anders loop je de subsidie mis.

Voor subsidie op een zonneboiler gelden vier belangrijke eisen:

 1. De zonneboiler staat in de meldcodelijst zonneboilers van het RVO.
 2. Het moet een nieuwe zonneboiler zijn, geen tweedehands.
 3. De installatie moet zijn uitgevoerd door een professionele monteur.
 4. Zorg ervoor dat je de subsidieaanvraag indient binnen 24 maanden na installatie.
Tevreden klanten

Zonneboiler ervaringen

Voorbeeld van een zonneboiler installatie

Hier zie je een voorbeeld van hoe ons zonneboilersysteem eruitziet. Dit systeem is ontworpen om zowel warm water voor je douche als ondersteuning voor je centrale verwarming te bieden. En in geval van nood kan je cv-ketel bijspringen wanneer de zonnecollectoren niet genoeg warmte produceren.

Met deze installatie profiteer je van duurzame, energiezuinige verwarming voor je hele huis. Je vermindert je afhankelijkheid van traditionele verwarmingssystemen en draagt bij aan een groenere toekomst.

Een zonneboiler en vloerverwarming

Een veel gevraagde opmerking is of de systemen ook geschikt zijn voor vloerverwarming. Uiteraard is dit goed mogelijk. Aangezien vloerverwarming een lage temperatuurverwarming is, kan dit uitstekend worden verwarmt of worden ondersteunt door een zonneboiler. Belangrijk is dat je kijkt naar een systeem die zowel tapwater als CV ondersteunt.

Buffervat

Het hart van de installatie is het vat waarin alle warmte die door de collectoren wordt gegenereerd, wordt opgeslagen en vervolgens naar de CV wordt geleid zodra er vraag naar warmte is.

Zonnecollector

Zonne-energie wordt omgezet in warmte. Het glycol dat door de collector en het leidingwerk van het vat stroomt, wordt hierdoor opgewarmd en afgegeven aan het vat.

Regeling

De regeling van het systeem ontvangt waarden van de sensoren die overal in het systeem zijn geplaatst. Op basis van deze waarden schakelt het de pompen in of uit.

CV-Circuit

Het CV-circuit kan bestaan uit vloerverwarming, radiatoren of een combinatie van beide.

3-Wegventiel

Het 3-wegventiel maakt integratie met het CV-circuit mogelijk en schakelt op basis van de retourtemperatuur van het CV-circuit.

CV-ketel

De CV-ketel blijft als basis van het systeem draaien. Hij produceert warmte voor het sanitair en/of CV-water indien het buffervat niet op temperatuur is of het 3-wegventiel niet is ingeschakeld.

Zwembad verwarmen met zonneboiler

Je zwembad verwarmen met een zonneboiler gebeurt op nagenoeg dezelfde wijze als het verwarmen van je sanitair water. De zonnewarmte wordt opgevangen door de CPC collectoren buiten op het dak. Deze collectoren warmen het water op van je zwembad. Dit is wel iets duurder in aanschaf, waardoor dit enkel interessant is als je deze collectoren ook gebruikt voor je warm sanitair water.

Let wel op de optimale plaatsing om een zo hoog mogelijk rendement te behalen. Vooral een optimale hellingsgraad en uitrichting zijn zeer belangrijk. Zo is het heel goed mogelijk om in het voorjaar, zomer en najaar te profiteren van de warmte die de zonnecollectoren produceren. Juist deze warmte kan zeer goed worden gebruikt ter opwarming van het zwembad.

Natuurlijk komt er iets meer bij kijken dan bij de installatie van alleen een zonneboiler in je woning. Zo zal het aantal collectoren iets groter zijn dan bij een reguliere installatie. Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de situatie, kun je contact met ons op nemen. Op deze manier kunnen we samen kijken naar het beste systeem om uw zwembad te ondersteunen.

Sluit een extra buffervat aan op je zonneboiler!

Wil je profiteren van een hoger rendement of ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn met een extra buffervat? Op onze buffervaten kun je meerdere energiebronnen aansluiten. Denk hierbij aan de installaties voor een warmtepomp, zonneboiler, cv-kachel of een biomassaketel. Ook een combinatie met een of meerdere energiebronnen is goed mogelijk.

Aanschaffen van zonneboiler

Een veel gemaakte keuze is een zonneboiler geschikt voor tapwater en CV. Dit is eigenlijk het meest ideale systeem omdat je beide voorzieningen verwarmt. Hierin valt ook het meeste rendement te behalen én een grotere totaalbesparing.

Wanneer je spreekt over een zonneboiler, is dat een vat die geschikt is voor sanitair water. Maar als je kiest voor een systeem die zowel tapwater als CV water ondersteunt, dan gaat het over een hygiëneboiler.

Voorkom thermische stagnatie van je zonneboiler

Thermische stagnatie is een veel voorkomend verschijnsel bij verkeerd gedimensioneerde systemen. Lees hoe je dit kunt voorkomen door een juist zonneboilersysteem aan te schaffen.

Als je van plan bent om een dergelijke installatie aan te schaffen maar niet zeker weet welk systeem het beste bij je situatie past, dan raden wij aan om een geheel vrijblijvende afspraak met ons in te plannen.

Zonneboiler kopen in Duitsland!

Wonen en leven in Nederland kan behoorlijk prijzig zijn. Daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om voor een zonneboiler naar Duitsland te gaan. In Duitsland vind je vaak dezelfde, of zelfs betere kwaliteit zonneboilers voor een lagere prijs. Het is dan ook geen verrassing dat veel consumenten over de grens gaan voor hun zonneboiler, waar ze zowel kostenbesparing als kwaliteit kunnen vinden.

 • Duitse zonneboilers zijn goedkoper
 • Duitse zonneboilers zijn gründlicher
 • Ondersteuning bij vragen
Volg het systeem op de voet

Handige module

Dankzij onze KM2 module en zijn visualisatiemogelijkheden houd je altijd overzicht over je zonneboiler. Visualiseer je gegevens met duidelijke systeemgrafieken en maak eenvoudig diagrammen om de prestaties van je zonneboiler gedurende de dag, week of maand te volgen.

Blijf alert dankzij automatische rapporten en meldingen om je zonneboiler of collectoren, nauwlettend te monitoren. Ontvang regelmatige e-mailupdates over de status van je zonne-installatie, zodat je direct kunt reageren op eventuele problemen. Detecteer problemen in een vroeg stadium, stel rapporten op en deel deze met je installateur voor grondige storingsanalyse.

Veelgestelde vragen

Heb je een specifieke vraag of advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op.
Installeren jullie ook?

We installeren helaas geen warmtepompen of zonneboilers. Maar we helpen je graag bij het vinden van een geschikte installateur.

Waarop moet ik letten bij de aanschaf van een zonneboiler?

Bij de aanschaf van een zonneboiler zijn er een aantal belangrijke zaken waar je goed op moet letten om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt. Hier zijn enkele tips om in gedachten te houden:

Warmwaterbehoefte: Begin met het bepalen van je warmwaterbehoefte. Hoeveel warm water verbruik je dagelijks? Dit helpt je om de juiste grootte van de zonneboiler te kiezen die aan je behoeften voldoet.

Ruimte voor installatie: Controleer of je voldoende ruimte hebt voor de installatie van zonnecollectoren op je dak. De efficiëntie van je zonneboiler hangt sterk af van de hoeveelheid zonlicht die de collectoren kunnen opvangen.

Type zonneboiler: Er zijn verschillende soorten zonneboilers beschikbaar, zoals systemen ter ondersteuning van tapwater óf systemen die zowel tapwater- als cv ondersteunen.

Locatie: Bedenk waar je de collectoren wilt installeren en hoeveel zonlicht je systeem opvangt gedurende het jaar. Dit heeft invloed op de efficiëntie van de zonneboiler.

Als je van plan bent om een dergelijke installatie aan te schaffen, maar niet zeker weet welk systeem het beste bij jouw situatie past, raden wij aan om een volledig vrijblijvende afspraak met ons in te plannen.

Welke type zonneboilers bieden jullie aan?

Om aan de diverse behoeften van verschillende huishoudens te voldoen, hebben we bij 123-Kaminofen een uitgebreid assortiment zonneboilerpakketten ontwikkeld. Hierdoor is er altijd een systeem dat perfect aansluit op jouw specifieke wensen en situatie.

Bij ons kun je kiezen uit zonneboilers voor warm tapwater, zonneboilers voor zowel warm tapwater als verwarming, zonneboilers gecombineerd met een warmtepomp, zonneboilers met een CV-kachel, en zelfs complete systemen waarmee je volledig onafhankelijk van gas kunt worden.

We nodigen je van harte uit om onze werkende zonneboilersysteemopstelling in onze showroom in Uelsen te komen bekijken. Hiermee kun je een duidelijk beeld krijgen van wat een zonneboiler inhoudt en welke voordelen het voor jou kan opleveren.

Wat zijn de kosten van een zonneboiler?

Door de stijgende gasprijzen zien veel mensen hun gasrekening stijgen, en dat is iets wat niemand graag ziet gebeuren. Daarom gaan steeds meer mensen op zoek naar alternatieven. Met een zonneboiler kun je aanzienlijk besparen op je gasrekening en tegelijkertijd minder CO2 uitstoten.

Het lijkt zeer waarschijnlijk dat de gasprijzen in de toekomst alleen maar verder zullen stijgen. Dit betekent dat de tijd die nodig is om je zonneboiler te laten terugverdienen waarschijnlijk langer zal worden. Sterker nog, met een zonneboilersysteem van 123-Kaminofen kun je al snel tot wel 50% besparen op je gaskosten.

Het is lastig om een standaardprijs voor een zonneboiler vast te stellen, omdat deze kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals of de zonneboiler alleen bedoeld is voor sanitair water of dat deze ook tapwater en CV-water ondersteunt. In beide gevallen worden de pakketten echter aanzienlijk gesubsidieerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). 

Zit er subsidie op jullie zonneboilers?

Op al onze zonneboilerpakketten zit subsidie vanuit het RVO. Dit geldt voor alle complete pakketten die je op onze website kunt vinden. Als je op zoek bent naar een compleet zonneboilersysteem op maat, kun je contact met ons opnemen. Op deze zonneboilers zit ook subsidie vanuit het RVO.

Hoe gaat de subsidie in zijn werk en waar moet ik aan voldoen?

Zodra je voldoet aan de voorwaarden van het RVO, kun je de subsidie aanvragen. Dit doe je eenvoudig met je DigiD, en het proces wordt stap voor stap uitgelegd.

Nadat je de aanvraag hebt ingediend, zal het RVO deze behandelen. Zodra je aanvraag voor de zonneboiler is goedgekeurd, ontvang je binnen enkele weken het subsidiebedrag op het door jou opgegeven rekeningnummer.

Wat is de besparing met een zonneboiler?

Het bepalen van de exacte besparingen die je met een zonneboiler kunt realiseren, is een complex proces en hangt van verschillende factoren af. Deze factoren variëren van de kostprijs van het gas dat je gebruikt tot het type woning waarin je woont en het aantal bewoners in je huishouden. Kortom, er zijn veel variabelen die de uiteindelijke besparingen beïnvloeden.

Als algemene vuistregel kun je echter aanhouden dat een zonneboiler die zowel sanitair warm water als verwarmingswater ondersteunt, een jaarlijkse besparing kan opleveren die ergens tussen de 40% en 50% ligt.