Dubbel profiteren van de warmte met een speksteenkachel!

U bent op zoek naar een speksteenkachel om dubbel van de warmte te profiteren. Zodra u thuis komt wilt u de houtkachel aanmaken en een paar uur stoken. Gedurende de rest van de dag kunt u genieten van de warmte die het speksteen heeft opgeslagen. In dit artikel over onder andere speksteen leest u hier meer over én leest u welke voordelen dit met zich meebrengt.

Speksteenkachel kopen? Lees dan in dit artikel wat je moet weten over deze kachels en haarden.

Wat doet een kachel met speksteen?

Belangrijk is dat u weet wat een speksteenkachel is én wat dit nou precies doet. Een speksteenkachel is eigenlijk niets meer dan een houtkachel die is opgebouwd uit speksteen. Vaak bestaan de zijpanelen en de topplaat van de houtkachel uit speksteen. Daarnaast zijn er diverse kachels die ook een binnenwerk van speksteen hebben. Een voorbeeld hiervan, is Jydepejsen

Deze steen heeft als unieke eigenschap om warmte goed op te slaan. Op deze manier hoeft u de kachel niet continu te stoken om de ruimte zo aangenaam mogelijk te krijgen. De stenen blijven vaak na een stookbeurt zo'n 7 a 10 uur stralingswarmte afgeven. Op deze manier kunt u met een beperkte hoeveelheid hout de ruimte zeer efficiënt verwarmen.

Rendement van een kachel met speksteen

Door middel van een massieve speksteenkachel, bijvoorbeeld een Jydepejsen Cosmo 1147, kan er flink wat energie worden bespaart. Het verbrandingsrendement van een speksteenkachel ligt normaal tussen de 75 tot 85%. Dit is afhankelijk van de grootte van de houtkachel en hoeveel men stookt. 

Niet alleen speelt het speksteen een rol in het rendement van de kachel, ook de houtsoort die wordt gebruikt bij het stoken. Het is namelijk zo dat wanneer men nat hout stookt het alsnog niet goed ontbrandt en er veel rookontwikkeling ontstookt in de speksteenkachel. Meer over dit onderwerpt kunt u lezen in dit artikel.

Voordelen van een speksteenkachel

Niet alleen ziet een speksteenkachel er chique uit, ook brengt dit vele voordelen met zich mee. Om het voor u overzichtelijk te maken hebben wij deze voordelen voor u op een rijtje gezet:

- Mooie, elegante uitstraling. Een echte toevoeging aan uw woonruimte!

- De speksteenkachel geeft een zeer aangename warme stralingswarmte

- Bespaart een grote hoeveelheid hout (kachel hoeft niet continu te worden gestookt en blijft lang warm)

- Hoog rendement

Prijzen van een speksteenkachel

De prijzen van een speksteenkachel variëren enorm. Zo heeft u afhankelijk van de grootte en vorm, al een kachel voor ca €1499,00. Uiteraard speelt de dikte van het speksteen ook een rol. Zo heeft een Jydepejsen houtkachel over het algemeen een dikkere laag speksteen dan een Justus houtkachelUiteraard resulteert een dikke laag speksteen ook in een hoger rendement. 

Een uitgebreide showroom met diverse speksteenkachels

Bij 123-Kaminofen hebben wij ervoor gekozen om een zo divers mogelijke showroom te creëren voor de klant. Dit betekent dat wij op dit moment een zeer uitgebreid aanbod hebben in speksteenkachels. Als u benieuwd bent naar de mogelijkheden of simpelweg een kijkje wilt nemen, dan nodigen wij u van harte uit in onze showroom te Uelsen, Duitsland.