Revolutionaire verbranding

Nieuwste pelletkachel techniek van MCZ

MCZ Core. De nieuwste techniek van MCZ. Deze pelletkachel heeft een uiterste schone verbranding

Core is een vernieuwende technologie voor pelletverbranding, gebaseerd op vergassing. Kachels met Core-technologie hebben drie octrooien en bieden een spectaculair vlammenbeeld, schoner raam, automatische reiniging, snelle opstart en laag elektriciteitsverbruik. De uitstoot ligt 55% onder Europese limieten. Ontdek hier alle voordelen van Core-technologie.

MCZ Core. De nieuwste pelletkachels van het merk MCZ
  • Geniet van spectaculaire vlammen
  • Tot 55% minder uitstoot
  • Altijd een schone kachelruit
  • Automatische reiniging van de branderpot
  • Snelle ontsteking

Ervaar een absoluut spectaculaire vlam

Dankzij de vergassingsverbranding ontwikkelt de vlam van Core zich op een natuurlijke manier, met het langzame, dansende ritme van een houtvuur als resultaat. De vuurhaarden van Core-kachels zijn bovendien bijzonder elegant, zonder zichtbare technische onderdelen, zelfs wanneer ze zijn uitgeschakeld.

Schone pelletkachel dankzij de nieuwe techniek van MCZ

55% minder uitstoot

Dankzij de vergassingstechnologie van Core is de verbranding aanzienlijk schoner in vergelijking met traditionele kachels. Na ontsteking van de pellets in een afgesloten omgeving, gaat het proces over naar de vergassingsfase van de brandstof. Door zorgvuldige toevoer van verbrandingslucht vinden de chemische reacties tussen de gassen en zuurstof plaats, waardoor zowel de pellets als de geproduceerde gassen verbranden. Dit resulteert in een aanzienlijke vermindering van de uitstoot, tot wel 55% onder de Europese Ecodesign-limieten.

Schonere pelletkachelruit

Dankzij de krachtige verbranding van Core en de efficiënte luchtstroom in de verbrandingskamer blijft het glas van de kachel aanzienlijk langer schoon dan bij traditionele apparaten.

Schone ruit dankzij MCZ Core

Automatische reiniging van de branderpot

Core vereenvoudigt het leven van de gebruiker aanzienlijk! De hoeveelheid gegenereerde as door de kachel is minimaal, en het beperkte onverbrande materiaal wordt automatisch verwijderd door een zelfreinigende branderpot. Deze functie wordt automatisch geactiveerd, waardoor het reinigen van de vuurhaard een snel en gemakkelijk klusje is dat slechts één keer per week nodig is.

Razendsnelle ontsteking

Dankzij de nieuwe keramische gloeibougie kan in korte tijd een temperatuur van 1000° worden bereikt. Door de strategische positionering worden de pellets vroegtijdig ontstoken, wat de ontstekingsefficiëntie verbetert. De vlam verschijnt in minder dan 3 minuten, waardoor de ontstekingstijd met 40% wordt verkort in vergelijking met traditionele producten.