Van het gas af

De overheid wil ons zo snel mogelijk van het gas af hebben. 123 Kaminofen bied hierin een hoogwaardig, duurzaam alternatief

In de richting van een gasvrije toekomst in Nederland in 2050, zijn we bij 123-Kaminofen actief bezig om huishoudens te ondersteunen bij deze overstap.

Je hebt vast ook de uitdaging om van het gas af te stappen, maar met onze diverse duurzame oplossingen denken we graag met je mee. Ontdek onze zonneboiler pakketten, gecombineerd met bijvoorbeeld biomassa, pellet, en elektriciteit, waarmee je die gasgestookte CV-ketel kunt vervangen en écht van het gas af kunt gaan.

Waarvoor gebruik je eigenlijk gas?

De overgang naar een gasvrije toekomst is belangrijk, en het begint met begrip. Een groot deel van je gasverbruik, namelijk 75%, gaat naar de verwarming van je huis. Het verminderen van dit gebruik biedt dus de grootste besparingsmogelijkheden. De overige 25% wordt gebruikt voor koken en warm water.

Hoe kom ik van het gas af?

De juiste aanpak voor het verlaten van het gasgebruik varieert per huishouden. Veel mensen kiezen voor een combinatie van energiebronnen, zoals biomassaketels, zonneboilers, pv-panelen en/of warmtepompen. Bij renovatie van bestaande bouw is deze combinatie niet alleen makkelijker maar ook goedkoper dan volledig elektrisch verwarmen met een warmtepomp.

Van het gas af met subsidie!

Overweeg je de overstap naar een gasvrij huis? De subsidie vanuit het RVO maakt dit misschien nog aantrekkelijker en verkort de terugverdientijd. Ontdek of je in aanmerking komt voor subsidie door de voorwaarden van het RVO te raadplegen.

Verwarmen van water en je huis

Naast de besparing op het verwarmen van je huis, hebben wij speciale pakketten ontwikkeld voor het verwarmen van CV- en sanitair water. Deze pakketten, in combinatie met een cv-kachel of andere energiebron, bevatten vaak een hygiëneboiler. Deze boiler is geschikt voor zowel tapwater als cv-water, waardoor je beide kunt halen uit het buffervat.

Een goede isolatie is cruciaal, maar met onze nieuwe R290 warmtepomp wordt het nog eenvoudiger om van het gas af te stappen

Dankzij deze revolutionaire techniek is het niet noodzakelijk om je woning op en top geïsoleerd te hebben. Onze R290 warmtepomp kan temperaturen bereiken tot wel 75 graden Celsius, waardoor het ideaal is voor huizen met radiatoren die met een warmtepomp verwarmd moeten worden.

Natuurlijk blijft een goed geïsoleerde woning gunstig voor het verminderen van warmteverlies, waardoor de warmtepomp minder lang hoeft te draaien. Echter, met onze geavanceerde R290 warmtepomp ben je niet langer volledig afhankelijk van een extreem hoge isolatienorm. Deze innovatieve technologie opent nieuwe mogelijkheden voor efficiënte verwarming, zelfs in woningen met minder uitgebreide isolatie.

Van het gas af, waarom niet?

Of je nu een nieuwe woning bouwt of in een bestaande woning woont, kiezen voor een duurzame, milieuvriendelijke CV-installatie heeft tal van voordelen. Hier zijn enkele redenen om de overstap te overwegen:

  • Je draagt bij aan een beter milieu.
  • Je bespaart op energie en kosten.
  • Korte terugverdientijd, mede dankzij subsidies.
  • Veelzijdige mogelijkheden en gemakkelijk uit te breiden.

Kortom, met 123-Kaminofen kun je moeiteloos de stap zetten naar een gasloze woning met onze hoogrendement zonneboilers en andere duurzame warmtebronnen. Neem contact met ons op, bespreek de mogelijkheden, en samen vinden we het beste systeem voor jouw situatie.